Ihre Browserversion ist veraltet. Wir empfehlen, Ihren Browser auf die neueste Version zu aktualisieren.

Homeopatija

je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim (similia similibus curentur) in na poseben način pripravljenih zdravilih, ki jih imenujemo potencirana zdravila. 

 

Homeopatska zdravila

so v obliki kapljic ali v obliki granul. So  varna in nimajo stranskih učinkov. Med zdravljenjem lahko povzročijo prehodno začetno poslabšanje, kar predstavlja dober odziv na zdravilo. V slovenskih lekarnah je na voljo že več kot 80 različnih homeopatskih zdravil, v italijanskih lekarnah pa več kot 500. 
 
Mehanizem delovanja

homeopatskih zdravil še ni znan. Znani so njihovi učinki in pravila predpisovanja, kar za uspešno zdravljenje zadostuje.

 

Homeopatsko zdravljenje in klasično zdravljenje

se ne izključujeta med sabo. Slovenska zakonodaja določa, da mora biti  izvajalec homeopatske medicine zdravnik. Paciente prosim, da prinesejo na prvi pregled s sabo v vpogled  svoje izvide zdravljenja s klasično medicino, tako da lahko ocenim možnost dopolnjevanja zdravljenja s homeopatsko medicino. Nikakor pa ne sme pacient zanemariti svoje klasične terapije zaradi homeopatije.  

 

Homeopatske granuleHomeopatske granule